Det karaktäristiska åttkantiga handtaget är tillverkat av sällsynt ebenholts, ett vackert mörkt naturligt trä känt för sin hårdhet och förmåga att åldras väl. Kiritsuke har ett Tsuchime (hamrat) blad för estetik och prestanda, och en dold full tang för optimal balans och hållbarhet.
Kotai Kiritsuke kockkniv med trälåda
1340 kr
Kotai Kiritsuke kockkniv med trälåda, 20 cm blad. Kiritsuke kan utföra mångsidiga funktioner och är favoritkniven för många japanska kockar.
Faktum är att i de flesta fina restauranger är det bara köksmästaren som får använda dem, därför anses Kiritsuke ofta vara en symbol för expertis och status.
- 100% handgjorda
- Ultraskarpt japanskt 440C rostfritt stål med hög kolhalt
- Ebenholts handtag
- HRC-hårdhet: 59-60
- Vikt: 190g
- Perfekt balanserad
- Rostfri
- Trä Saya (slida eller bladskydd) medföljer varje kniv
3 i lager
Recensioner
Det finns inga recensioner än.